Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na kruchym cieście. Bez proszku do pieczenia i innych tego typu wynalazków ;-) Składniki poniżej - na tortownicę średnicy 24 cm.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Składniki ciasta posiekać drobno ostrym nożem, zrobić kulkę i włożyć ją na godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, połowę ciasta zetrzeć na tarce, wsypać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, pokroić w 16-stki, ułożyć na spodniej warstwie ciasta, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Na jabłka zetrzeć pozostałe ciasto. Na wierzchu ułożyć parę wiórków masła. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. - termoobieg, bez termoobiegu myślę, że trzeba będzie piec trochę dłużej i w trochę wyzszej temperaturze. Smacznego!