Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na kruchym cieście. Bez proszku do pieczenia i innych tego typu wynalazków ;-) Składniki poniżej - na tortownicę średnicy 24 cm.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 473
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 45
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3645
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 466
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 473
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 45
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3645
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 466
Składniki
Składniki ciasta posiekać drobno ostrym nożem, zrobić kulkę i włożyć ją na godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, połowę ciasta zetrzeć na tarce, wsypać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, pokroić w 16-stki, ułożyć na spodniej warstwie ciasta, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Na jabłka zetrzeć pozostałe ciasto. Na wierzchu ułożyć parę wiórków masła. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. - termoobieg, bez termoobiegu myślę, że trzeba będzie piec trochę dłużej i w trochę wyzszej temperaturze. Smacznego!