Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny placek do kawy.
Wykonanie:
Mąkę posiekać z tłuszczem, z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Zagnieść ciasto, uformować na kształt dużej blachy i przełożyć do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać kilka łyżek wody, cukier i rozgotować na małym ogniu. Schłodzone ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do przygotowanej formy, wyciągając boki do połowy wysokości blachy. Pokłuć widelcem, wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec na złoty kolor około 25 minut. Następnie orzechy wymieszać z bułką tartą i połowę wysypać na podpieczony spód. Wyłożyć jabłkową marmoladkę i górę posypać resztą zmielonych orzechów. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć delikatnie łyżką na górę placka. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i podpiec do wysuszenia piany przez około pół godziny. Kroić po wystudzeniu, SMACZNEGO.
Ciasto kruche, jabłka, dynia i przyprawa do szarlotki to idealne połączenie....
Odsłon: 523
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1440
Dziś prezentuję potrawę jednogarnkową, sytą, rozgrzewającą, z pikantną nutą o...
Odsłon: 829
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i...
Odsłon: 30305
Polacy uwielbiają szaszłyki. Na szczęście nie trzeba już ich nabijać na szabl...
Odsłon: 16601
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1440
Dziś prezentuję potrawę jednogarnkową, sytą, rozgrzewającą, z pikantną nutą o...
Odsłon: 829
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i...
Odsłon: 30305
Polacy uwielbiają szaszłyki. Na szczęście nie trzeba już ich nabijać na szabl...
Odsłon: 16601
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z tłuszczem, z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Zagnieść ciasto, uformować na kształt dużej blachy i przełożyć do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać kilka łyżek wody, cukier i rozgotować na małym ogniu. Schłodzone ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do przygotowanej formy, wyciągając boki do połowy wysokości blachy. Pokłuć widelcem, wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec na złoty kolor około 25 minut. Następnie orzechy wymieszać z bułką tartą i połowę wysypać na podpieczony spód. Wyłożyć jabłkową marmoladkę i górę posypać resztą zmielonych orzechów. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć delikatnie łyżką na górę placka. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i podpiec do wysuszenia piany przez około pół godziny. Kroić po wystudzeniu, SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto bananowe z borówkami
Desery
Włoskie ciasto Margherita
Desery
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Desery
Prosty placek z rabarbarem
Szybkie ciasto bananowe z borówkami
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 60
Włoskie ciasto Margherita
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 64