Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, winne w smaku ciasto z chrupiącą bezą.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Białka ubić z cukrem na puszystą masę. Wciąż miksując dodawać po jednym żółtku i mąki zmieszane z proszkiem. Wyłączyć mikser i wlać gorącą wodę. Wymieszać. Wylać na blachę o wymiarach 34/24 cm. Piec 30 minut w tem. 175 stopni. Wystudzić. Posmarować dowolnym dżemem (u mnie konfitura z jarzębiny). Jabłka obrać i pokroić w grubsze plastry. Z litra wody odlać 1/2 szklanki i rozmieszać w niej proszek budyniowy. Resztę wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Wrzucić na 5-8 minut pokrojone jabłka. Nie mogą być za miękkie. Wyjąć je łyżką cedzakową a do wody wlać rozmieszany budyń. Gotować, cały czas mieszając. Gorący budyń wylać na biszkopt posmarowany konfiturą. z jarzębiny.Wcisnąć kawałki jabłek. Masę rozprowadzić na budyniu. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ciasto wstawić na 20 minut by masa bezowo-kokosowa ładnie się zrumieniła.