Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szarlotkę na cieście półkruchym.
Mąkę wysypać na stolnice dodać cukier, proszek do pieczenia. Masło posiekać nożem i dodać śmietanę oraz jajka. Całość zagnieść, podzielić na dwie części(40% i 60%) owinąć w folię i odstawić do schłodzenia na ok 40 minut. Po schłodzeniu większą część ciasta rozwałkować wyłożyć dobrze na formie (30 x25 )docisnąć boki i ponakłuwać widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Gdy ciasto się chłodzi można przygotować jabłka. Jabłka obrać ze skórki i usuną gniada nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie doprawić cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Podpieczony spód posypać bułką, wyłożyć potarte i doprawione jabłka przełożyć na ciasto.
Pozostałym ciastem (mniejsza część) rozwałkować i przełożyć na wyłożone jabłka, boki dokładnie docisnąć, ponakłuwać widelcem i piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 11
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7833
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2124
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 11
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7833
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2124
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Składniki
Mąkę wysypać na stolnice dodać cukier, proszek do pieczenia. Masło posiekać nożem i dodać śmietanę oraz jajka. Całość zagnieść, podzielić na dwie części(40% i 60%) owinąć w folię i odstawić do schłodzenia na ok 40 minut. Po schłodzeniu większą część ciasta rozwałkować wyłożyć dobrze na formie (30 x25 )docisnąć boki i ponakłuwać widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Gdy ciasto się chłodzi można przygotować jabłka. Jabłka obrać ze skórki i usuną gniada nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie doprawić cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym. Podpieczony spód posypać bułką, wyłożyć potarte i doprawione jabłka przełożyć na ciasto.
Pozostałym ciastem (mniejsza część) rozwałkować i przełożyć na wyłożone jabłka, boki dokładnie docisnąć, ponakłuwać widelcem i piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 123
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 373