Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho i tak było bardzo smaczne. Kolejnym razem dam jeszcze więcej jabłek;)
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15901
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 437
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 140
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15901
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 437
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 140
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Dodać kisiel w proszku do odciśniętych jabłek i wymieszać.
Białka ubić z szczyptą soli oraz cukrem, na koniec do ubitych białek dodaję cynamon, całość dodać do jabłek i delikatnie wymieszać.
Z podanych składników na ciasto, należy wszystko zagnieść w jednolitą całość, podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dużą blaszkę (24x36cm), wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na dno blaszki zetrzeć na tarce, połowę ciasta, delikatnie ugnieść ręką do dna. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec na złoty kolor w 180st.C przez 50-60 minut
Przepisy Desery
Desery
Kruche babeczki z kremem budyniowym
Desery
Babka z bakaliami i lukrem
Desery
Sernik na zimno z galaretką
Desery
Ciasto z jabłkami
Kruche babeczki z kremem budyniowym
Któż nie oparły się urokowi kruchych babeczek z kremem budyniowym? Taki deser...
Odsłon: 2321
Babka z bakaliami i lukrem
Polecam szybką nieskomplikowaną babkę, smaczna, wilgotna i puszysta. Dodatek...
Odsłon: 85