Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami. Ciasto z bezą i kruszonką, wyszło bardzo dobre.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4154
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11379
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5489
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13547
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5325
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4154
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11379
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5489
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13547
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5325
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać sok z cytryny i zmiksować na niższych obrotach miksera. 1/3 odsypać na kruszonkę a resztę zagnieść. Większą częścią ciasta wylepić blaszkę z pieca 34x38 cm. wyłożoną papierem do pieczenia. Jak ciasto klejące to maczać palce w mące.
masa-Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki a potem w plasterki. Pokropić sokiem z cytryny, posypać cukrem z cynamonem i bułką tartą. Wszystko wymieszać i wyłożyć do blachy na surowe ciasto.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli potem po trochu dodawanym cukrem. Przesiać budyń i na niskich obrotach miksera krótko zmiksować. Wyłożyć bezę na jabłka i rozsmarować.
kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na bezie.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C, pod koniec pieczenia przykryć papierem jak mocno góra brązowieje. Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem albo oblać lukrem cytrynowym.