Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, przekładana szarlotka bez dodatku białego cukru.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3701
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5404
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3701
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5404
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5465
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na trzy części i każdą wałkujemy na placek wielkości dużej blaszki. Rozwałkowane ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 20 minut. Ciasto po upieczeniu powinno mieć złoto-brązowy kolor. I tak za każdym razem.
Jabłka obieramy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Miksujemy na gładziutką masę. Dodajemy cynamon, cukier fruktozowy i na wolnym ogniu smażymy, aż jabłka trochę zbrązowieją i odparuje z nich nadmiar soku. Pamiętajcie aby cały czas je mieszać, żeby się nie po przypalały.
Połowę gorącej masy jabłkowej wylewamy na jeden upieczony blat ciasta, nakładamy następny placek i na niego wylewamy resztę masy jabłkowej. Przykrywamy trzecim plackiem. Lekko ugniatamy ciasto, owijamy folią i odkładamy je do leżakowania na przynajmniej całą noc. Smacznego !!!