Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 511
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7206
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 511
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7206
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 451
Składniki
W misce umieść składniki sypkie: mąkę, kaszę manną, cukier, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy. Ścieramy jabłka. Do jabłek dodajemy przyprawę do szarlotki i cukier.
Nastawiam piekarnik na 180C. Dzielimy suche składniki na 3 części. Smarujemy formę masłem i sypiemy na dół pierwszą warstwę suchych składników. Następnie jabłka i suche składniki, jabłka i znowu suche składniki. Na górę ścieramy masło. (można przed starciem włożyć je do zamrażalnika będzie łatwiej je zetrzeć)
Ciasto wstawiamy do piekarnika na ok. 55 minut