Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 55
Składniki
W misce umieść składniki sypkie: mąkę, kaszę manną, cukier, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy. Ścieramy jabłka. Do jabłek dodajemy przyprawę do szarlotki i cukier.
Nastawiam piekarnik na 180C. Dzielimy suche składniki na 3 części. Smarujemy formę masłem i sypiemy na dół pierwszą warstwę suchych składników. Następnie jabłka i suche składniki, jabłka i znowu suche składniki. Na górę ścieramy masło. (można przed starciem włożyć je do zamrażalnika będzie łatwiej je zetrzeć)
Ciasto wstawiamy do piekarnika na ok. 55 minut