Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10524
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336838
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4537
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424307
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10524
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336838
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4537
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424307
Składniki
W misce umieść składniki sypkie: mąkę, kaszę manną, cukier, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy. Ścieramy jabłka. Do jabłek dodajemy przyprawę do szarlotki i cukier.
Nastawiam piekarnik na 180C. Dzielimy suche składniki na 3 części. Smarujemy formę masłem i sypiemy na dół pierwszą warstwę suchych składników. Następnie jabłka i suche składniki, jabłka i znowu suche składniki. Na górę ścieramy masło. (można przed starciem włożyć je do zamrażalnika będzie łatwiej je zetrzeć)
Ciasto wstawiamy do piekarnika na ok. 55 minut