Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast dwóch szklanek mąki, dałam jedną szklankę wiórek. Ciasto wyszło kruchutkie i bardzo smaczne. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 227
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 227
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Składniki
Suche składnik a więc wiórki, mąkę , cukier, kaszę i proszek wymieszać dokładnie w misce. Rozsypać po równo do trzech miseczek. Odstawiać. Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Można dodać łyżkę lub 2 cukru. Ale ja tego nie robię bo szarlotka powinna być lekko kwaśna, wtedy ma lepszy smak.Podzielić je na dwie części. Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarować masłem. Na dno wysypać jedną część suchych produktów. Następnie warstwę jabłek, jabłka oprószyć łyżeczką cynamonu. Na jabłka wysypać drugą część suchych produktów, kolejna warstwa startych jabłek , cynamon i wysypać ostatnią część suchych produktów. Na wierzch zetrzeć mocno schłodzone masło. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra-dół) i piec około godziny aż wierzch się ładnie zrumieni. Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.