Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast dwóch szklanek mąki, dałam jedną szklankę wiórek. Ciasto wyszło kruchutkie i bardzo smaczne. Polecam.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Suche składnik a więc wiórki, mąkę , cukier, kaszę i proszek wymieszać dokładnie w misce. Rozsypać po równo do trzech miseczek. Odstawiać. Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Można dodać łyżkę lub 2 cukru. Ale ja tego nie robię bo szarlotka powinna być lekko kwaśna, wtedy ma lepszy smak.Podzielić je na dwie części. Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarować masłem. Na dno wysypać jedną część suchych produktów. Następnie warstwę jabłek, jabłka oprószyć łyżeczką cynamonu. Na jabłka wysypać drugą część suchych produktów, kolejna warstwa startych jabłek , cynamon i wysypać ostatnią część suchych produktów. Na wierzch zetrzeć mocno schłodzone masło. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra-dół) i piec około godziny aż wierzch się ładnie zrumieni. Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.