Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka do kawki lub herbatki :)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 126
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104470
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9010
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 126
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104470
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9010
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić żółtka z cukrem,cukrem waniliowym i śmietaną ubić na jednolitą masę do której dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę (u mnie wymiar 30x23) i piec w temp 180 st ok 15-20 min (tak by ciasto nabrało lekko złotego koloru) Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć ok 10 min z masłem.(Jeśli jabłka są kwaśne można dosłodzić,ja tego nie robiłam) Podsmażone jabłka rozłożyć równomiernie na gorącym cieście. Na jabłkach rozłożyć ubite na sztywno białka. Włożyć do piekarnika (180st) na ok 10-15 min tak by beza się zrumieniła. Smacznego:)