Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa szarlotka, taka jak kiedyś bywała u nas w domu, kiedy byliśmy mali. Prosta, szybka i smaczna. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 238
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2184
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3522
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28190
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 238
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2184
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3522
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28190
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w kulkę. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 20 minut.
Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki.
Jedną część ciasta włóż na dno foremki. Ponakłuwaj widelcem. Posyp bułką tartą/kaszą manną i ułóż jabłka. Włóż do lodówki na czas przygotowania budyniu.
Budyń ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Gorący rozprowadź na jabłka i zetrzyj na tarce drugą część ciasta.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz ok. 40minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego.