Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa szarlotka, taka jak kiedyś bywała u nas w domu, kiedy byliśmy mali. Prosta, szybka i smaczna. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4672
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 748
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4672
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 748
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w kulkę. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 20 minut.
Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki.
Jedną część ciasta włóż na dno foremki. Ponakłuwaj widelcem. Posyp bułką tartą/kaszą manną i ułóż jabłka. Włóż do lodówki na czas przygotowania budyniu.
Budyń ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Gorący rozprowadź na jabłka i zetrzyj na tarce drugą część ciasta.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz ok. 40minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego.