Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na ciastko do herbaty albo kawy...
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4904
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4904
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę, wsypać proszek do pieczenia, wymieszać, dodać masło, posiekać, a następnie żółtka wymieszane z cukrem i śmietaną, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, w proporcji 2/3 i 1/3, większą część wstawić do lodówki, a mniejszą do zamrażalnika. MASA JABŁKOWA: Nagrzać piekarnik do 180*C. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne, zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, wsypać cukier puder, wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem (np. masłem), oprószyć bułką tartą. Większą część ciasta rozwałkować, wylepić spód i boki formy, rozłożyć jabłka, wyrównać, posypać cynamonem, na wierzch zetrzeć na tarce na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto (z zamrażalnika), wstawić do nagrzanego piekarnika piec przez ok.50-55min...SMACZNEGO!!!