Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie delikatna szarlotka ma kruchym cieście z dodatkiem majonezu
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 118
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 118
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do uzyskania nieco jaśniejszej masy (kilka minut). Dodaj majonez, żółtka i ponownie zmiksuj. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia. Ciasto owiń folią spożywczą i uformuj w kształt kuli, włóż do lodówki na ok. 60 min.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pozostaw na kilka minut żeby puściły sok. Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku i wymieszaj z cynamonem.
Połową schłodzonego ciasta wylep dno blaszki. Na to wyłóż starte jabłka i wyrównaj. Na górę wyłóż drugą połowę ciasta, odrywając małe kawałki i rozpłaszczając w dłoniach. Gotowe ciasto upiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 min (grzałka góra-dół). Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.