Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie delikatna szarlotka ma kruchym cieście z dodatkiem majonezu
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 138
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 90
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 38
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 138
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 90
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 38
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do uzyskania nieco jaśniejszej masy (kilka minut). Dodaj majonez, żółtka i ponownie zmiksuj. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia. Ciasto owiń folią spożywczą i uformuj w kształt kuli, włóż do lodówki na ok. 60 min.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pozostaw na kilka minut żeby puściły sok. Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku i wymieszaj z cynamonem.
Połową schłodzonego ciasta wylep dno blaszki. Na to wyłóż starte jabłka i wyrównaj. Na górę wyłóż drugą połowę ciasta, odrywając małe kawałki i rozpłaszczając w dłoniach. Gotowe ciasto upiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 min (grzałka góra-dół). Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.