Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z malinami smakuje wybornie.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2714
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2714
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać, dodać jeden cukier waniliowy i rozgotować na wolnym ogniu. Jedną część ciasta rozwałkować w prostokąt o wymiarach 28x24 cm i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Nałożyć wcześniej przygotowane jabłka,
a na nie odsączone z soku maliny i posypać cukrem waniliowym.
Przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Smakuje wybornie.