Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas to był hit ubiegłorocznej jesieni nie było miesiąca żebym jej nie piekła i w sumie nadal jest. Ciasto jest mega kruche i maślane. Przepis na małą blaszkę 23x25cm ja kiedy zagniotę ciasto to tą większą częścią od razu wylepiam blachę i całą blachę wkładam do schłodzenia do lodówki
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3779
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 949
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3779
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 949
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Składniki
Mąkę , masło, żółtka połowę cukru i szczyptę soli zagniatamy. Gotowe dzielimy na dwie części jedną mniejszą drugą większą.; zwijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy razem z pozostałym cukrem i cynamonem.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy nim spód tortownicy, następnie zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
podpieczony spód posypujemy bułką tartą. Jabłka wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch trzemy na tarce resztę ciasta i pieczemy jeszcze 40 minut.