Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas to był hit ubiegłorocznej jesieni nie było miesiąca żebym jej nie piekła i w sumie nadal jest. Ciasto jest mega kruche i maślane. Przepis na małą blaszkę 23x25cm ja kiedy zagniotę ciasto to tą większą częścią od razu wylepiam blachę i całą blachę wkładam do schłodzenia do lodówki
Mąkę , masło, żółtka połowę cukru i szczyptę soli zagniatamy. Gotowe dzielimy na dwie części jedną mniejszą drugą większą.; zwijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy razem z pozostałym cukrem i cynamonem.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy nim spód tortownicy, następnie zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
podpieczony spód posypujemy bułką tartą. Jabłka wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch trzemy na tarce resztę ciasta i pieczemy jeszcze 40 minut.
Włoski prosty przepis na makaron. Szybkie ale jednocześnie wykwintne danie. M...
Odsłon: 33594
Co zrobić, aby ciasto na pierogi było delikatne i elastyczne? To proste. Skor...
Odsłon: 52601
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23525
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52247
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13196
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23525
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52247
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13196
Składniki
Mąkę , masło, żółtka połowę cukru i szczyptę soli zagniatamy. Gotowe dzielimy na dwie części jedną mniejszą drugą większą.; zwijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy razem z pozostałym cukrem i cynamonem.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy nim spód tortownicy, następnie zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
podpieczony spód posypujemy bułką tartą. Jabłka wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch trzemy na tarce resztę ciasta i pieczemy jeszcze 40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 187
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 601