Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, szarlotka smakuje wybornie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie ciasta: Masło dokładnie posiekać z mąką, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę i szybko zagnieść jednolite ciasto. Następnie podzielić je na dwie nierówne części (2/3 i 1/3 ). Mniejszą część ciasta wstawić do lodówki. Wykonanie nadzienia: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rodzynki umyć, osuszyć i połączyć z jabłkami. Dodać cynamon oraz cukier i wymieszać .Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta, tak przygotowaną formę wyłożyć większą częścią ciasta, ułożyć na nim przygotowane jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 30 minutach pieczenia na jabłka wyłożyć ubitą pianę z białek z dodatkiem cukru, a na nią zetrzeć na tarce pozostałe ciasto. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut