Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne muffinki o smaku szarlotki z pyszną słonecznikową kruszonką. Babeczki te robi się bardzo szybko,łatwo i przyjemnie .Są rewelacyjne,szczerze powiedziawszy mój najlepszy przepis na muffinki .Dodatek jabłek sprawia,że są cudownie wilgotne i długo świeże. A cynamon sprawia,że ich zapach czuć w całym domu :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17877
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17877
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich cukier trzcinowy oraz cynamon i dokładnie mieszamy.
CIASTO NA MUFFINKI W jednej misce mieszamy składniki mokre w drugiej suche. Do suchych dajemy mokre i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto.
Do ciasta dodajemy jabłka (jeśli są soczyste i puściły sok należy go odcisnąć) Wszystko mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy je ciastem mniej więcej 2/3 wysokości.
KRUSZONKA Masło rozpuszczamy dodajemy cukier oraz słonecznik i mąki tyle by ciasto przyjęło formę kruszonki.
Kruszonką posypujemy babeczki i pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Do suchego patyczka.