Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajomych i rodzinę! A może przekonasz córkę lub syna do zjedzenia owoca, który zanurzony był w szklanej polewie? Kto wie? Zaraz się tego przekonamy! Proszę państwa, Szklane Owoce czas zacząć!
Patelnia, wykałaczki, talerz, lodówka (ją chyba każdy ma), dobry humor i apetyt.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12247
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39410
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12247
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39410
Składniki
Nabij wybrane przez ciebie owoce na wykałaczkę, a następnie wstaw do lodówki.
Na patelnię wsyp 400g cukru białego, a potem zalej go 200ml wody. Następnie podgrzewaj na patelni, aż składniki się połączą. Nie mieszaj!
Po odczekaniu aż składniki na patelni się połączą (owoce nadal w lodówce) zróbmy szybką próbę (wam też bym radził ją zrobić, bo to tak jakby test czy szklana polewa będzie dobrze zrobiona), czyli do szklanki z zimną wodą wlej łyżeczkę naszego wcześniej połączonego cukru z wodą jako polewa. Jeśli szybko zastyga i po wyciągnięciu się kruszy to jest gotowa.
Wyjmij owoce z lodówki. Zanurz w przygotowanej wcześniej polewie i włóż do zimnej wody, aby zastygły. To już wszystko, co musisz zrobić, by przygotować Szklane Owoce! Teraz pozostało tylko podać je gościom! Smacznego!