Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
migdałowe blaty bezowe przełożone pysznym kremem
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 104
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 186
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1262
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 104
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 186
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1262
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
białka ubijamy z cukrem na sztywno, wrzucamy migdały, mąkę i delikatnie już łyżką mieszamy. Na papierze do pieczenia odrysowujemy 3 koła o średnicy 20-22cm nakładamy ubite białka. Pieczemy spody przez ok 15-20 min w 180C,; studzimy
w garnku dokładnie mieszamy śmietanę z żółtkami i cukrem. Stawiamy na średnim ogniu i ostrożnie gotujemy, aż masa zgęstnieje ( trzeba pilnować przez cały czas, żeby się nie ścięła!). Kiedy już będzie gęsta, zestawiamy z ognia i studzimy.
kruszymy wałkiem batoniki daim, lub cukierki. Chodzi o to, by uzyskać takie "karmelowe drobinki". Masło ucieramy mikserem na puch i dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Wstawiamy na kilka chwil do lodówki
Smarujemy każdy blat kremem, posypujemy drobinkami karmelkowymi. Wierzch polewamy polewą czekoladową i wstawiamy na godzinkę do lodówki