Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka bez użycia miksera gotowa w kilka minut idealna na różne okazje .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 736
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 321
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 736
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 321
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem za pomocą rózgi dodaj olej, mleko oraz sok , skórkę z cytryny i skórkę kandyzowaną. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Wymieszaj do połączenia składników .
Odłóż 6 łyżek ciasta i dodaj kakao , wymieszaj. Blaszkę keksówkę o wymiarach 12x26 wyłóż papierem do pieczenia i wylej jasne ciasto , na wierz przez środek rozlej ciemne ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę rozpuść ze śmietaną i polej upieczoną i wystudzoną babkę . Wierzch posyp migdałami uprażonymi na suchej patelni.