Do góry

Desery Przepis na:

Szybka tarta sernikowo-malinowa

Szybka tarta sernikowo-malinowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 1236

Dodano:

Odsłon: 448

Przepyszna tarta z masą z serków Bieluchów z malinami na kruchym spodzie. Aż ślinka cieknie

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mieszamy wszystkie składniki na ciasto i dobrze zagniatamy. Można ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Ja używałam zimnego masła i już nie schładzałam ciasta.

    Ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy na tartę. Lekko dociskamy i wypełniamy ewentualne ubytki. Jeśli w cieście zrobi się dziura, zalepiamy ją.

    Spód ciasta nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 15 minut. Ciasto musi lekko się zarumienić.

  2. Kiedy ciasto się piecze robimy masę.
    Z malin wyciągamy kilka najładniejszych do dekoracji. Jeśli tak jak ja, używacie mrożonych, odłóżcie je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody.

    Mieszamy bieluchy z cukrami, jajkiem, mąką. Na końcu dodajemy maliny.

    Masę wylewamy na podpieczony spód ciasta.

  3. Ciasto dopiekamy jeszcze 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia.
    Kiedy będzie ciepłe kładziemy na nim maliny.

  4. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Kiedy jest zimne nie kruszy się i można ładnie pokroić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń