Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tarta z masą z serków Bieluchów z malinami na kruchym spodzie. Aż ślinka cieknie
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 348
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104600
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9114
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 348
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104600
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9114
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki na ciasto i dobrze zagniatamy. Można ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Ja używałam zimnego masła i już nie schładzałam ciasta. Ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy na tartę. Lekko dociskamy i wypełniamy ewentualne ubytki. Jeśli w cieście zrobi się dziura, zalepiamy ją. Spód ciasta nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 15 minut. Ciasto musi lekko się zarumienić.
Kiedy ciasto się piecze robimy masę. Z malin wyciągamy kilka najładniejszych do dekoracji. Jeśli tak jak ja, używacie mrożonych, odłóżcie je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mieszamy bieluchy z cukrami, jajkiem, mąką. Na końcu dodajemy maliny. Masę wylewamy na podpieczony spód ciasta.
Ciasto dopiekamy jeszcze 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie ciepłe kładziemy na nim maliny.
Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Kiedy jest zimne nie kruszy się i można ładnie pokroić.