Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tarta z masą z serków Bieluchów z malinami na kruchym spodzie. Aż ślinka cieknie
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki na ciasto i dobrze zagniatamy. Można ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Ja używałam zimnego masła i już nie schładzałam ciasta. Ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy na tartę. Lekko dociskamy i wypełniamy ewentualne ubytki. Jeśli w cieście zrobi się dziura, zalepiamy ją. Spód ciasta nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 15 minut. Ciasto musi lekko się zarumienić.
Kiedy ciasto się piecze robimy masę. Z malin wyciągamy kilka najładniejszych do dekoracji. Jeśli tak jak ja, używacie mrożonych, odłóżcie je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mieszamy bieluchy z cukrami, jajkiem, mąką. Na końcu dodajemy maliny. Masę wylewamy na podpieczony spód ciasta.
Ciasto dopiekamy jeszcze 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie ciepłe kładziemy na nim maliny.
Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Kiedy jest zimne nie kruszy się i można ładnie pokroić.