Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu przepis ten dostałem od pani Gosi. Jakoś tak się zgadało o pieczeniu piernika. jak się okazało można go zrobić na szybko i równie smacznie jak ten tradycyjny z miodem. Przepis wypróbowany wiele razy....zawsze wychodzi.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 350
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1474
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 638
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1297
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 350
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1474
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 638
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1297
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę, proszek, kakao, sodę oraz przyprawę do piernika wymieszać w misce, dodać powoli do masy jajecznej, cały czas miksując. Dodać mleko i olej, delikatnie mieszając. Dodać dżem, wymieszać wszystkie składniki, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę (keksówkę). Piec około 40 – 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.