Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł weekend więc z pewnością przyda się jakieś dobre ciacho do kawy. Zapraszam zatem na mocno czekoladowe brownie. Ciasto wzbogaciłam kremówką z mascarpone i obowiązkowo owocami, których teraz latem mamy pod dostatkiem. :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25151
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25151
Składniki
CIASTO Roztopić masło w garnuszku, wyłączyć ogień i dodać posiekaną czekoladę. Dokładnie mieszać, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady Zostawić do wystudzenia. Białka ubić na sztywną pianę, (po chwili) dodać cukier, a następnie żółtka, dalej ubijać. Gdy powstanie puszysta piana zmniejszyć obroty miksera i wlać pomału roztopioną czekoladę z tłuszczem. Na sam koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Ciasto powinno być wilgotne. ŚMIETANA Śmietankę 30% ubić mikserem, po chwili dodać cukier i mascarpone, dalej ubijać do powstania puszystej masy.
DEKORACJA Na wystudzone ciasto nałożyć śmietanę, a następnie obficie posypać świeżymi owocami.
Smacznego !
:)