Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na delikatne jak chmurka i bardzo pyszne ciasteczka z makiem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12828
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12828
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i dodajemy do nich składniki mokre: mleko, jogurt i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie schłodzone ciasto rozwałkujemy na posypanej mąką stolnicy na placek grubości 0,5 cm. Foremką wycinamy ciasteczka , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok.10 min w temp. 180 st. C.