Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na delikatne jak chmurka i bardzo pyszne ciasteczka z makiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12348
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5472
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12348
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5472
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i dodajemy do nich składniki mokre: mleko, jogurt i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie schłodzone ciasto rozwałkujemy na posypanej mąką stolnicy na placek grubości 0,5 cm. Foremką wycinamy ciasteczka , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok.10 min w temp. 180 st. C.