Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na delikatne jak chmurka i bardzo pyszne ciasteczka z makiem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i dodajemy do nich składniki mokre: mleko, jogurt i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie schłodzone ciasto rozwałkujemy na posypanej mąką stolnicy na placek grubości 0,5 cm. Foremką wycinamy ciasteczka , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok.10 min w temp. 180 st. C.