Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję bardzo szybkie i proste w wykonaniu, a bardzo smaczne ciasto bananowe.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 67
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31230
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 394
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 67
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31230
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 394
Składniki
Mąkę mieszamy z sodą
W drugiej misce mieszamy rozgniecione widelcem banany z cukrem, jajkiem, przestudzonym masłem i bakaliami
Do mokrej masy dodajemy mąkę i szybko, ale dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy do keksówki o rozmiarze 25x12 cm i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 minut. Ciasto powinno zbrązowieć
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy
Zapraszam na mojego bloga. Link poniżej