Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znaleźliście w lodówce pociemniałe banany i nie macie pomysłu co z nimi zrobić? A może szukacie prostego sposobu na przygotowanie deseru dla domowników i gości? Jeśli tak, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu. Satysfakcja gwarantowana!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3985
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1054
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34251
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3985
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1054
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34251
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Składniki
Do miski przesiewam mąkę, dodaję sodę, proszek do pieczenia i cukier.
Do drugiego naczynia wbijam jedno jajko i łącze je przy użyciu trzepaczki z olejem i mlekiem.
W osobnej misce rozgniatam banany przy użyciu widelca.
Do rozgniecionych bananów dodajemy mokre składniki i mieszamy, następnie przesypujemy do miski suche składniki. Wszystko razem łączymy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Surowe ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej masłem i wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem i plasterkami bananów.