Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepiej smakuje z polewą mleczna
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
banany rozgnieść widelcem na papkę
dodaj jajka , cukier , masło /olej wymieszaj rózga lub lyzka
wsyp mąkę , proszek do pieczenia sodę i sól . krótko wymieszaj , tylko do połączenia składników , następnie wlej papkę z bananów i krótko wymieszaj
przelej do foremki , wyłożonej papierem do pieczenia
Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 °C ( góra -doł ) przez 55 - 65 minut
sprawdź patyczkiem - jeśli suchy ciasto gotowe
100g gorzkiej czekolady ( może być też mleczna , jeśli lubisz słodziej 50g masła 1-2 Łyżki mleka
czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej lub w garnuszku na małym ogniu. Dodaj mleko, wymieszaj na gładka ściągnij i polej ciasto