Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2016
Moje ulubione,puszyste ,z jabłkami .Musisz spróbować .Oczywiście owoce mogą być dowolne.Uda się ,jeśli składniki będą mieć temperaturę pokojową.
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 666
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 666
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ,następnie dodawać po kolei żółtka i ubijać mikserem dalej ,stopniowo dodawać cukier ,olej i jogurt . Na koniec delikatnie wmieszać łyżką mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyć na nie pokrojone w kawałki jabłka .Można dodać kruszonkę.
Piec w 175 stopniach około 40 min.Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.