Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto spokojnie może zastąpić pracochłonny piernik.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do dużej miski. Dodać masło, cukier, jogurt, jajka, kakao, kawę, przyprawę do piernika, oraz miód. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Ciasteczka wraz z łyżeczką kakao zmielić za pomocą robota kuchennego (lub rozgnieść wałkiem na proszek).* Prostokątną formę- keksówkę (24x10) wysmarować masłem i wysypać ciasteczkami z kakao.
Przelać ciasto i wyrównać szpatułką. Piec w temp. 180st C. przez około 45 min. Przestudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Jedną część posmarować powidłami i przykryć drugą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
*można oczywiście użyć tradycyjnie bułki tartej