Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1405
Dodano: 19.03.2011
Odsłon: 26588
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do dużej miski. Dodać masło, cukier, jogurt, jajka, kakao, kawę, przyprawę do piernika, oraz miód. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Ciasteczka wraz z łyżeczką kakao zmielić za pomocą robota kuchennego (lub rozgnieść wałkiem na proszek).* Prostokątną formę- keksówkę (24x10) wysmarować masłem i wysypać ciasteczkami z kakao.
Przelać ciasto i wyrównać szpatułką. Piec w temp. 180st C. przez około 45 min. Przestudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Jedną część posmarować powidłami i przykryć drugą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
*można oczywiście użyć tradycyjnie bułki tartej
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ploula 04 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo łatwe w przygotowaniu i szybkie :) Wyszło bardzo smaczne, mięciutkie i pachnące :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 25 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Do ulubionych, do wypróbowania :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 19 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Smakowicie wygląda i łatwe do zrobienia, więc wypróbuję.0 Kto głosował? | Odpowiedz

dominikaorland 19 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam korzenne ciasta:)0 Kto głosował? | Odpowiedz