Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto spokojnie może zastąpić pracochłonny piernik.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8237
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8237
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Składniki
Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do dużej miski. Dodać masło, cukier, jogurt, jajka, kakao, kawę, przyprawę do piernika, oraz miód. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Ciasteczka wraz z łyżeczką kakao zmielić za pomocą robota kuchennego (lub rozgnieść wałkiem na proszek).* Prostokątną formę- keksówkę (24x10) wysmarować masłem i wysypać ciasteczkami z kakao.
Przelać ciasto i wyrównać szpatułką. Piec w temp. 180st C. przez około 45 min. Przestudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Jedną część posmarować powidłami i przykryć drugą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
*można oczywiście użyć tradycyjnie bułki tartej