Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Możemy go jeść prawie zaraz po upieczeniu, jak tylko chwilę przestygnie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ciasto ucierane: margarynę Palmę firmy Bielmar ucieramy ze smalcem, cukrem, żółtkami i jajkami na koniec dajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto rozsmarowujemy na formie o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Na cieście układamy wiśnie drylowane, rodzynki i posypujemy mielonymi orzechami.
Beza z białek: białka ubijamy, dodajemy cukier i na koniec kokos, delikatnie mieszamy. Pianę rozsmarowujemy na rodzynkach i na wiśniach Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni około 50-60 minut.