Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Możemy go jeść prawie zaraz po upieczeniu, jak tylko chwilę przestygnie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Ciasto ucierane: margarynę Palmę firmy Bielmar ucieramy ze smalcem, cukrem, żółtkami i jajkami na koniec dajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto rozsmarowujemy na formie o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Na cieście układamy wiśnie drylowane, rodzynki i posypujemy mielonymi orzechami.
Beza z białek: białka ubijamy, dodajemy cukier i na koniec kokos, delikatnie mieszamy. Pianę rozsmarowujemy na rodzynkach i na wiśniach Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni około 50-60 minut.