Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne. Polecam gorąco! Koniecznie przygotujcie:)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3049
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3049
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówkę, przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki. Nie obieramy, tylko od razu ścieramy na tartce o grubych oczkach i dosyć mocno odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce ucieramy cukier, jajka i olej. Dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do jednolitej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 40-50 min. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.