Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne. Polecam gorąco! Koniecznie przygotujcie:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456836
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1233
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2102
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456836
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1233
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2102
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówkę, przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki. Nie obieramy, tylko od razu ścieramy na tartce o grubych oczkach i dosyć mocno odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce ucieramy cukier, jajka i olej. Dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do jednolitej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 40-50 min. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.