Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne ,szybkie w wykonaniu ciasto z jabłkami. Ciasto robi się bardzo szybko, łatwo jest bardzo smaczne i smakuje każdemu kto raz spróbuje.
blaszka, tarka, papier do pieczenia, miska, wałek,
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i szybko zagnieść. Po dokładnym wyrobieniu i zagnieceniu ciasto podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować (ja rozwałkowuje na papierze do pieczenia wtedy łatwiej mi sie ciasto przenosi na blaszkę) i przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki. Na ciasto nałożyć starte na tarce o grubych oczkach i wymieszane z cynamonem oraz cukrem waniliowym jabłka. Na tak przygotowane ciasto z jabłkami nałożyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. W razie gdyby ciasto szybko się nam zrumieniło górę ciasta nakryć folią aluminiową. Wielkość blaszki 24/40 cm.