Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne ,szybkie w wykonaniu ciasto z jabłkami. Ciasto robi się bardzo szybko, łatwo jest bardzo smaczne i smakuje każdemu kto raz spróbuje.
blaszka, tarka, papier do pieczenia, miska, wałek,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11920
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11920
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i szybko zagnieść. Po dokładnym wyrobieniu i zagnieceniu ciasto podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować (ja rozwałkowuje na papierze do pieczenia wtedy łatwiej mi sie ciasto przenosi na blaszkę) i przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki. Na ciasto nałożyć starte na tarce o grubych oczkach i wymieszane z cynamonem oraz cukrem waniliowym jabłka. Na tak przygotowane ciasto z jabłkami nałożyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. W razie gdyby ciasto szybko się nam zrumieniło górę ciasta nakryć folią aluminiową. Wielkość blaszki 24/40 cm.