Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto z jabłkami bez użycia miksera gotowe w kilka minut idealne do popołudniowej kawki,gdy masz ochotę na coś słodkiego lub dla niespodziewanych gości.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Jajko utrzyj że szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi, na puszystą masę.
Dodaj olej, mleko, oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz i pokrój w pół plasterki dodaj do ciasta.
Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 12x30 wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.