Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto z jabłkami bez użycia miksera gotowe w kilka minut idealne do popołudniowej kawki,gdy masz ochotę na coś słodkiego lub dla niespodziewanych gości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12840
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4563
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12840
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4563
Składniki
Jajko utrzyj że szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi, na puszystą masę.
Dodaj olej, mleko, oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz i pokrój w pół plasterki dodaj do ciasta.
Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 12x30 wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.