Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto z jabłkami bez użycia miksera gotowe w kilka minut idealne do popołudniowej kawki,gdy masz ochotę na coś słodkiego lub dla niespodziewanych gości.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Jajko utrzyj że szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi, na puszystą masę.
Dodaj olej, mleko, oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz i pokrój w pół plasterki dodaj do ciasta.
Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 12x30 wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.