Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie tak czasami, że coś za Wami „chodzi”? Za mną ostatnio tak chodziło ciasto z owocami i kruszonką… Na ale jak na złość o świeże owoce o tej porze roku raczej trudno. Z pomocą przyszły owoce kandyzowane ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23660
Składniki
Wymiar formy 30 cm x 26 cm Na początku rozpuszczamy margarynę, a następnie studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Później dodajemy do nich przesianą mąkę, proszek do pieczenia i margarynę. Ucieramy. Na koniec dodajemy mleko i miksujemy na jednolite ciasto. Przelewamy je do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na koniec posypujemy owocami.
Z mąki, cukru i masła zagniatamy kruszonkę, którą następnie posypujemy ciasto z owocami. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C około 50 minut. Smacznego ;)