Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawki lub herbatki. Zamiast śliwek możemy użyć dowolnych owoców.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 698
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1881
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 415
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 698
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1881
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 415
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie dodajemy po jednym żółtku. Potem dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i na sam koniec dodajemy olej, lekko mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Na cieście układamy wydrylowane połówki śliwek.
Ciasto posypujemy kokosem według uznania.
Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.