Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej hej to znowu ja wiecie co, postanowiłam przetestować mój stary przepis na szybkie pączki łyżką kładzione, dawno nie robiłam a tłusty czwartek już niedługo więc trzeba sprawdzić czy się uda a i czytelnikom mojego bloga na pewno też przyda się prosty i szybki przepis na pączki ale nie takie tradycyjne lecz łyżką kładzione. Z tego co pamiętam to na tradycyjne pączki też jest przepis na blogu. Kilka składników i mamy fajne pączusie do kawy czy dla swoich ukochanych domowników. Wyglądają jak ziemniaki gotowane w mundurkach lecz to tylko wygląd bo są to naprawdę pączusie.
Przygotowałam dziś szybki obiadek a mianowicie kluski ziemniaczane z gotowany...
Odsłon: 9608
Ekspresowe pączki serowe są świetnym pomysłem na smaczną przekąskę i pyszny d...
Odsłon: 12909
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4600
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 555
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1404
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3695
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4600
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 555
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1404
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3695
Składniki
Przygotować twaróg, przełożyć go do miski i ugnieść widelcem, następnie dodać całe jajka, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać śmietanę, można również dodać łyżeczkę ulubionego aromatu ( ja dałam pomarańczowy ), wsypać także cukier i wlać ocet lub spirytus. Wszystko dokładnie połączyć za pomocą widelca na jednolitą masę. Ciasto nie może być ani za gęste ani za rzadkie.
Jak już mamy przygotowane ciasto wstawić na mały gaz garnek wlewając do niego olej, rozgrzać go. Następnie na łyżkę nabierać niewielką ilość ciasta i przekładać pomagając sobie drugą łyżką na rozgrzany olej, włożone ciasto lekko podważyć widelcem aby nie przystało do dna garnka. Smażyć na wolnym ogniu do zarumienienia się z każdej strony, w czasie smażenia pączki same potrafią się przekręcać.
Usmażone pączki wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej lub widelca do salaterki z wyłożonym ręcznikiem papierowym, choć nie ma aż takiej potrzeby ponieważ dodany ocet lub spirytus powoduje to że pączki nie wchłaniają dużo oleju.
Gdy już mamy usmażone wszystkie pączki i lekko ostygły można posypać cukrem pudrem lub polukrować ( ja nie znoszę lukru dlatego posypałam cukrem pudrem ). Pączki są tak delikatne że rozpływają się w buzi. Bardzo ważne aby te właśnie pączki smażyć na małym gazie nie mogą się smażyć szybko ponieważ będą w środku surowe.
Przepisy Desery
Desery
Szybka babka bez miksera
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Desery
Szybka i pulchna babka na kefirze
Szybka babka bez miksera
Pyszna babka bez użycia miksera gotowa w kilka minut idealna na różne okazje .
Odsłon: 14
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Puszysty makowiec na kruchym spodzie, przyozdobiony kratką z kruchego ciasta....
Odsłon: 145