Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste serowe pączki do wykonania w ekspresowym tempie.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105466
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 93
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105466
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 93
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa będzie dość rzadka i ciężko będzie wylepić kulki ręcznie, dlatego używamy dwóch dużych łyżek lub takiej do lodów.
Do dobrze rozgrzanego tłuszczu w garnku nabieramy łyżką porcję masy i delikatnie wrzucamy do tłuszczu. Smażymy po parę minut z jednej i drugiej strony na złoty kolor, sprawdzając aby się nie przypaliły.
Wyjmujemy na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i na koniec posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).
Z racji że to były "rzucane" kulki, nieestetyczne rogi poodcinałam :)