Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie typu: proste, tanie i smaczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy z pozostałymi suchymi składnikami: cukrem i proszkiem do pieczenia
Do mąki dolewamy szklankę mleka i dokładnie rozprowadzamy rózgą, aby nie było grudek, a następnie dodajemy jajko i dalej mieszamy
Jabłka kroimy na ćwiartki , a każdą ćwiartkę wzdłuż na pół, a następnie w poprzek kroimy na plasterki
Do ciasta dodajemy jabłka, mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i po rozgrzaniu nakładamy ciasto, na każdego racucha po około 2-3 łyżki ciasta z jabłkami
Smażymy na złoty kolor z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym
Serwujemy z miodem, cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą