Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska - prosta i szybka w przygotowaniu, przypominająca smaki dzieciństwa. Na takie małe "co nieco" warto się skusić...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Składniki
Krówki i masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao i doprowadzamy do wrzenia. Ryż preparowany wsypujemy do dużej miski i zalewamy gorącą masą. Wszystko dokładnie mieszamy, aby masa krówkowo - kakaowa pokryła każde ziarenko ryżu. Odstawiamy na chwilę, aby całość odrobinę przestygła. Następnie formujemy szyszki (kulki). Z podanych proporcji wyszło 16 szyszek. Życzę smacznego! :)