Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska - prosta i szybka w przygotowaniu, przypominająca smaki dzieciństwa. Na takie małe "co nieco" warto się skusić...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10598
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12985
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10598
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12985
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4738
Składniki
Krówki i masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao i doprowadzamy do wrzenia. Ryż preparowany wsypujemy do dużej miski i zalewamy gorącą masą. Wszystko dokładnie mieszamy, aby masa krówkowo - kakaowa pokryła każde ziarenko ryżu. Odstawiamy na chwilę, aby całość odrobinę przestygła. Następnie formujemy szyszki (kulki). Z podanych proporcji wyszło 16 szyszek. Życzę smacznego! :)