Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska - prosta i szybka w przygotowaniu, przypominająca smaki dzieciństwa. Na takie małe "co nieco" warto się skusić...
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18944
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18944
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19359
Składniki
Krówki i masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao i doprowadzamy do wrzenia. Ryż preparowany wsypujemy do dużej miski i zalewamy gorącą masą. Wszystko dokładnie mieszamy, aby masa krówkowo - kakaowa pokryła każde ziarenko ryżu. Odstawiamy na chwilę, aby całość odrobinę przestygła. Następnie formujemy szyszki (kulki). Z podanych proporcji wyszło 16 szyszek. Życzę smacznego! :)