Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki krówkowe, czyli prosty deser z ryżu preparowanego i krówek. W czasach PRL-u był niezwykle popularny. Obecnie nieco zapomniany. Warto jednak od czasu do czasu powrócić do starych przepisów i przypomnieć sobie jego niepowtarzalny smak.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 74
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 274
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 74
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 274
Składniki
Do garnka przełóż margarynę i cukierki krówki. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Do rozpuszczonej margaryny z cukierkami przełóż ryż preparowany. Składniki wymieszaj. Masę na szyszki odstaw na około 10 minut do przestygnięcia.
Z ciepłej masy formuj równej wielkości kulki. Szyszki krówkowe odstaw do zastygnięcia.