Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne szyszki smakują każdemu w mojej rodzinie.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 35
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18564
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7089
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30685
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 35
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18564
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7089
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30685
Składniki
1. Masło przełożyć do dużego garnka i roztapiać na bardzo małym ogniu mieszając drewnianą łyżką. 2. Następnie do garnka wrzucić wszystkie cukierki i nadal podgrzewać na małym ogniu,stale mieszając,aż do uzyskania jednolitej masy .Bardzo uważać,żeby składniki w garnku się nie przypaliły ,gdyż masa nabrałaby wówczas gorzkiego,nieprzyjemnego smaku. 3. Nie przerywając mieszania,do roztopionego masła z dodatkiem karmelków stopniowo wsypywać ryż preparowany. 4. Porcje gorącej masy ryżowo -karmelkowej nakładać łyżką na kawałek folii spożywczej lub woreczek śniadaniowy i formować kształt szyszki.Każdą sztukę ułożyć na talerzu tak, aby szyszki się ze sobą nie stykały i odstawić do ostygnięcia.