Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne szyszki smakują każdemu w mojej rodzinie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 380
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7571
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2688
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 380
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7571
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2688
Składniki
1. Masło przełożyć do dużego garnka i roztapiać na bardzo małym ogniu mieszając drewnianą łyżką. 2. Następnie do garnka wrzucić wszystkie cukierki i nadal podgrzewać na małym ogniu,stale mieszając,aż do uzyskania jednolitej masy .Bardzo uważać,żeby składniki w garnku się nie przypaliły ,gdyż masa nabrałaby wówczas gorzkiego,nieprzyjemnego smaku. 3. Nie przerywając mieszania,do roztopionego masła z dodatkiem karmelków stopniowo wsypywać ryż preparowany. 4. Porcje gorącej masy ryżowo -karmelkowej nakładać łyżką na kawałek folii spożywczej lub woreczek śniadaniowy i formować kształt szyszki.Każdą sztukę ułożyć na talerzu tak, aby szyszki się ze sobą nie stykały i odstawić do ostygnięcia.