Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie czasochłonne. Przetestuj nasz przepis na pączki z serka homogenizowanego, a przekonasz się, że tę pyszną przekąskę można przygotować dosłownie w 5 minut - bez zagniatania i czekania na wyrośnięcie ciasta.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Do miski przesiej przez sitko mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj sól, jajka i serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita, gęsta i dosyć klejąca masa - możesz to zrobić ręcznie lub mikserem.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Natrzyj dłonie zimnym olejem, a następnie formuj niewielkie kulki z porcji wielkości orzecha włoskiego. Nie muszą mieć idealnego kształtu. Zaraz po uformowaniu wkładaj pączki na rozgrzany tłuszcz. Smaż do momentu, aż będą złociste ze wszystkich stron. Przełóż je na papierowy ręcznik, aby pochłonął nadmiar oleju.
Gotowe pączki możesz obtoczyć w cukrze pudrze lub cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.