Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie czasochłonne. Przetestuj nasz przepis na pączki z serka homogenizowanego, a przekonasz się, że tę pyszną przekąskę można przygotować dosłownie w 5 minut - bez zagniatania i czekania na wyrośnięcie ciasta.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 461
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1867
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 461
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1867
Składniki
Do miski przesiej przez sitko mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj sól, jajka i serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita, gęsta i dosyć klejąca masa - możesz to zrobić ręcznie lub mikserem.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Natrzyj dłonie zimnym olejem, a następnie formuj niewielkie kulki z porcji wielkości orzecha włoskiego. Nie muszą mieć idealnego kształtu. Zaraz po uformowaniu wkładaj pączki na rozgrzany tłuszcz. Smaż do momentu, aż będą złociste ze wszystkich stron. Przełóż je na papierowy ręcznik, aby pochłonął nadmiar oleju.
Gotowe pączki możesz obtoczyć w cukrze pudrze lub cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.