Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pączki, to te które samodzielnie przygotowujemy w domu. Pączki są miękkie i puszyste. Jeśli upieczesz ich więcej niż planujesz zjeść, możesz je zamrozić i później po prostu podgrzać w piekarniku - ten proces nie spowoduje, że stracą w jakikolwiek sposób na jakości.
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 27500
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 333
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1554
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2307
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 183
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 333
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1554
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2307
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 183
Składniki
ZACZYN. W podgrzanym mleku rozprowadzam drożdże, łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Pozostawiam do wyrośnięcia na ok. 15 minut (w ciepłym miejscu, przykryte bawełnianym ręczniczkiem).
Mąkę przesiewam. Żółtka ucieram z cukrem. Do przesianej mąki dodaję zaczyn, utarte żółtka, sól i olejek pomarańczowy lub skórkę. Ciasto ucieram. Pod koniec ucierania dodaję tłuszcz i wyrabiam ciasto do momentu jego całkowitego wchłonięcia. Ciasto powinno mieć luźna konsystencje. Ostawiam do wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Z wyrośniętego ciasta formuję okrągłe placuszki, a na ich środku kładę powidła. Następnie ciasto sklejam tworząc kulę i układam zlepioną stroną na wysypanej mąką stolnicy. Pączki przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam do wyrośnięcia na około 15 minut. Smażę z obu stron w gorącym tłuszczu. Wystudzone pączki lukruję.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Ciasto Shrek
Proponuję dziś przepis na słynne ciasto Shrek, z którym jest jeden problem, a...
Odsłon: 18
Świtezianka
Ciasto Świtezianka to poniekąd klasyczny, „babciny” jabłecznik. Kryje w sobie...
Odsłon: 630