Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki orzeźwiający deser w sam raz na upały
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1692
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1692
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 660
Składniki
Ciastka rozgnieść np wałkiem, masło razem z czekoladą roztopić. Ciastka wymieszać dokładnie z masłem. Formę na tartę wyłożyć folią aluminiową, ciasto wyłożyć do formy i za pomocą łyżki uformować tartę, włożyć na 1 godz do lodówki.
Tartę wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, zdjąć folię i włożyć do formy, lub na talerz, posmarować dżemem. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wrzącej wody, wystudzić. Mleko ubić na piankę i dodać tężejącą galaretkę i zaraz wyłożyć na ciasto, udekorować owocami. schłodzić i smacznego. Moja forma ma 25 cm średnicy.