Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 885
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2761
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 885
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2761
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3270
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i budyń. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Podpieczony spód smarujemy konfitura, a następnie wylewamy masę.
Układamy maliny, a na górę ścieramy zamrożone ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.