Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :)
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2491
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 914
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 483
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2491
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 914
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 483
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i budyń. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Podpieczony spód smarujemy konfitura, a następnie wylewamy masę.
Układamy maliny, a na górę ścieramy zamrożone ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.