Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326437
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12085
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16853
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5502
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326437
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12085
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16853
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5502
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i budyń. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Podpieczony spód smarujemy konfitura, a następnie wylewamy masę.
Układamy maliny, a na górę ścieramy zamrożone ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.