Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :)
Wykonanie ciasta:
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Wykonanie masy:
Białka ubijamy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i budyń. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Podpieczony spód smarujemy konfitura, a następnie wylewamy masę.
Układamy maliny, a na górę ścieramy zamrożone ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 24
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 25
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 35
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 29
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 183
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 24
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 25
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 35
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 29
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 183
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i budyń. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Podpieczony spód smarujemy konfitura, a następnie wylewamy masę.
Układamy maliny, a na górę ścieramy zamrożone ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 24
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 1050