Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na kruchym spodzie, polecam :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 238
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 238
Składniki
Forma na tartę od 22-24 cm. Wykonanie spodu; Łączymy masło, mąkę i cukier. Zagniatamy na kruszonkę, następnie dodajemy żółtka i wodę. Ciasto zagniatamy na zwartą kulę, owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na 20 minut. Po tym czasie ciastem oblepiamy formę, nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w 180* Wykonanie masy; Z cytryn wyciskamy sok, dodajemy żółtka i skrobię kukurydzianą. W osobnym rondelku grzejemy masło, dodajemy cukier, wodę, na końcu masę z żółtek, soku z cytryn i skrobi. Masę grzejemy, aż zgęstnieje. Wykładamy ją na upieczony spód ciasta. Beza; 5 białek pozostałych po wykonaniu spodu i nadzienia 1/2 szklanki cukru Białka miksujemy z cukrem, aż powstanie szklista masa. Wykładamy ją na masę cytrynową. Całość pieczemy 20 minut w 160* Do momentu, aż beza lekko się zarumieni.