Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
o tarta grzechu warta! Nie trzeba jej piec, do przygotowania wystarczy blender lub malakser! Podwójnie czekoladowa, cukier zastępują daktyle a mąkę słonecznik! O ile spód jest pyszny to mus jest tak obłędnie kremowy i delikatny! Ciekawy/a? Zapraszam po przepis ????
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Składniki
1. Czekoladę rozpuść, np. w kąpieli wodnej. Kąpiel wodna – Umieść szklaną miskę nad garnkiem z niedużą ilością gorącej wody, tak by misa nie dotykała wody. Do szklanej miski włóż połamaną czekoladę. Mieszaj co pewien czas. Po chwili czekolada powinna się roztopić.
2. Do malaksera lub blendera wsyp słonecznik, kakao, olej kokosowy, rozpuszczoną czekoladę oraz daktyle. (Ze świeżych usuń pestkę, suszone namocz przez około 10 minut w gorącej wodzie). Całość zblenduj na gładką masę.
3. Masą wyłóż równomiernie formę tarty, również jej boki na wysokość około 2-3 cm.
4. Włóż do lodówki na czas przygotowania musu.
5. W małym garnku podgrzej mleko, dodaj czekoladę i olej kokosowy. Wymieszaj do połączenia składników.
6. Zmiksuj masę czekoladową z daktylami na gładki mus i wypełnij nim spód tarty. Schładzaj w lodówce minimum 2 godziny.
7. Udekoruj malinami, borówkami oraz listkami mięty.