Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków na kruchym spodzie wg Gordona Ramsay'a.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Składniki
Spód: Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy kilka sekund. Masę wykładamy na blat i krótko zagniatamy do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na ok. 3 mm i wykładamy do formy do tarty o wyższych brzegach (posmarowaną masłem i wysypana bułka tartą). Ponownie schładzamy w lodówce 30 min. Ciasto nakłuwamy widelcem lub kładziemy na nie papier do pieczenia i wysypujemy np. fasolę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut i studzimy.
Nadzienie: Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe oraz śmietan-fix i krótko miksujemy. Masę przekładamy na kruchy spód i schładzamy. Na wierzchu układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Smacznego :)