Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na tartę z jabłkami. Spróbujcie!
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 2012
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2823
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4304
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 2012
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2823
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4304
Składniki
CIASTO Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30 minut. Formę do tarty posmarować masłem i posypać bułką tartą. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Odrobinę ciasta pozostawić w folii i ponownie włożyć do lodówki, a resztą wyłożyć formę. Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC. Piec ok. 25 minut.
KREM Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę. 500 ml mleka wlać do garnka, dodać cukier, masło i zagotować. W pozostałych 250 ml mleka rozmieszać budynie. Wlać do gotującego mleka. Gotować kilka minut, cały czas mieszając, aż powstanie budyń. Jabłka włożyć do ugotowanego budyniu i wymieszać. Przełożyć na upieczoną tartę. Na wierzch zetrzeć na tarce pozostawioną część ciasta. Tartę włożyć do piekarnika nagrzanego na 200ºC i piec jeszcze ok. 10-15 minut.