Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na tartę z jabłkami. Spróbujcie!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
CIASTO Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30 minut. Formę do tarty posmarować masłem i posypać bułką tartą. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Odrobinę ciasta pozostawić w folii i ponownie włożyć do lodówki, a resztą wyłożyć formę. Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC. Piec ok. 25 minut.
KREM Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę. 500 ml mleka wlać do garnka, dodać cukier, masło i zagotować. W pozostałych 250 ml mleka rozmieszać budynie. Wlać do gotującego mleka. Gotować kilka minut, cały czas mieszając, aż powstanie budyń. Jabłka włożyć do ugotowanego budyniu i wymieszać. Przełożyć na upieczoną tartę. Na wierzch zetrzeć na tarce pozostawioną część ciasta. Tartę włożyć do piekarnika nagrzanego na 200ºC i piec jeszcze ok. 10-15 minut.