Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336698
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4078
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423211
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336698
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4078
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423211
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2628
Składniki
Mąkę z cukrem i z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w przeźroczystą folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Ciasto przedzielić na dwie części. Jedną częścią wyłożyć formę na tartę wysmarowaną masłem i oprószoną mąką o śr. 27 cm. Spód podziurkować widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda i pokroić w cienkie paski, wyłożyć na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na wierzch na tarce o grubych oczkach i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1 godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Tartę można podawać na zimno lub na ciepło. SMACZNEGO!