Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Mąkę z cukrem i z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w przeźroczystą folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Ciasto przedzielić na dwie części. Jedną częścią wyłożyć formę na tartę wysmarowaną masłem i oprószoną mąką o śr. 27 cm. Spód podziurkować widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda i pokroić w cienkie paski, wyłożyć na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na wierzch na tarce o grubych oczkach i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1 godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Tartę można podawać na zimno lub na ciepło. SMACZNEGO!